كتاب «تقويم تاريخ، تحليل تاريخ» كه دست‌نوشته‌هاي هاشمي رفسنجاني در سال ۸۹ مي باشد، در ۳ هزار نسخه از سوي انتشارات ناقوس منتشر شد

كتاب «تقويم تاريخ، تحليل تاريخ» كه دست‌نوشته‌هاي هاشمي رفسنجاني در سال ۸۹ مي باشد، در ۳ هزار نسخه از سوي انتشارات ناقوس منتشر شد.

اين كتاب كه به اهتمام رضا سليماني تدوين و تأليف شد، ديدگاه‌هاي آيت‌الله هاشمي رفسنجاني در خصوص پنجاه موضوع تاريخي است.

 

آيت‌الله هاشمي رفسنجاني در مقدمه كتاب آورده است: سال‌ها بود كه به خاطر مشغله‌هاي فراوان و مسئوليت‌هاي متعدد، براي نگارش مطالبي با موضوعات خاص كمتر دست به قلم برده بودم و پس از تهيه چند مقاله براي نشريه مكتب تشيّع، تأليف كتاب اميركبير، ترجمه كتاب سرگذشت فلسطين و چند كتاب ديگر و مهمتر از همه فيش‌برداري‌ براي تفسير راهنما و فرهنگ قرآن كه از بهترين توفيقات خداوندي در سال‌هاي زندان برايم بود، در طول سال‌هاي پس از پيروزي انقلاب اسلامي فرصت پرداختن به بحث‌هاي اساسي پژوهشي كم به دست مي‌آمد. اگرچه در ضمن يادداشت‌ها براي خطبه‌هاي جمعه يا نامه‌ها و بيانيه‌ها، معمولاً به موارد مهم روز، مانند خاطرات و خطرات پيش و پس از فاجعه هفتم تير در «روايت هجران»، مقاله «آزادانديشي ديني» و بعضي از نوشته‌هاي منتشر شده مي‌پرداختم.

 

رئيس مجمع تشخيص مصلحت نظام در ادامه اين مقدمه افزوده است: البته در تمام اين سال‌ها عشق به كتابت و احساس وظيفه در قبال تاريخ مرا بر آن مي‌داشت تا خاطرات روزانه‌ام را در يك صفحه از تقويم و مربوط به همان روز بنويسم كه تاكنون ۱۲ جلد آن تا سال ۶۸ منتشر شده است.

 

ايشان درباره دست‌نوشته‌هاي خويش در سال ۸۹ نيز آورده است: آنچه در سال ۸۹ به تناوب مرا به نگارش وامي‌داشت، تلفيقي از نظرات سياسي، اقتصادي، فرهنگي، اجتماعي، نظامي، ارزشي، ديني و موضوعات خاص ديگر، آن هم براساس مناسبت‌هاي مهم و ناظر به شرايط زمان بود.

 

اگرچه مسئوليت‌ها و جلسات مانع از توالي نوشته‌ها مي‌شد، اما پس از انتشار مطالب مربوط به يكي دو موضوع در رسانه‌ها و اقبال جامعه كه انعكاس مثبت و منفي آنها فراوان بود، عزم خويش را براي نگارش موضوعات تا پايان سال ۸۹ با كمك همكاران روابط عمومي جزم كردم كه الحمدلله اين توفيق به دست آمد.

 

همچنين رضا سليماني، مؤلف كتاب نيز در پيشگفتار درباره علت نامگذاري كتاب مي‌نويسد: علت اين نامگذاري اولاً نگارش مطالب براساس اتفاقات و مناسبت‌‌ها با رعايت توالي تاريخي و ثانياً نگاه تحليلي به آن مناسبت‌ها بود. البته چون مطالب در يك دوره زماني نوشته شده، در بعضي از مناسبت‌ها، در لفظ و معنا به هم نزديك است كه نشان از اهميت آنها در انديشه نوشتاري آيت‌الله هاشمي رفسنجاني مي‌باشد.

 

ايشان درباره محتواي اين كتاب آورده است: آيت‌الله هاشمي رفسنجاني پس از نيم‌قرن كارهاي مطالعاتي و مبارزاتي، مسئوليت‌هاي خطير در شوراي انقلاب، وزارت كشور، مجلس شوراي اسلامي، دفاع مقدس، رياست جمهوري، مجلس خبرگان رهبري و مجمع تشخيص مصلحت نظام، ديدگاه خويش درباره مناسبت‌هاي مهم را با توجه به فضاي جامعه در سال ۱۳۸۹ مي‌نوشتند كه اين كار علاوه بر خاطرات روزانه‌اي كه مطمئناً هر شب مي‌نويسند، تحليل موضوعات براساس تقويم تاريخ خواهد بود.

 

آقاي سليماني در ادامه نوشته است: مطمئناً دغدغه‌ها، دل‌مشغولي‌ها، نگراني‌ها و در مقاطعي نامهرباني‌ها، بر نوشتار ايشان سايه افكنده است. اما ايشان انقلاب اسلامي را چشمه‌ساري مي‌دانند كه پس از ۱۴۰۰ سال انزواي حكومتي شيعه، مفاهيم و مباني مكتب متعالي اهل بيت(ع) در ساختار حكومتي آن جاري شد تا در عصر القاي ناكارآمدي دين براي اداره جامعه، ملت‌هاي ستمديده و آزاده، مخصوصاً مردم ايران، از جام درايت و همت براي افزايش سطح معرفت خود و جامعه بنوشند و مهم نيست كه عده‌اي كوته‌بين و درازآستين به حذف فيزيكي يا شخصيتي ايشان بپردازند كه خود مي‌گويند: «سر خم مي ‌سلامت، شكند اگر سبويي»

  • نویسنده : یزد فردا
  • منبع خبر : خبرگزاری فردا